Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Παράλληλες εκδηλώσεις στην 6η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα 2014 - επισκέψεις σχολείων, παρουσίαση ερευνητικών εργασιών project

Το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε συνεργασία με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και τα περισσότερα ανά την Ελλάδα Παραρτήματα, οργανώνει  από 26 έως 30 Μαρτίου 2014  στη  Θεσσαλονίκη (Helexpo – Συνεδριακό Κέντρο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ) την 6η Μαθηματική Εβδομάδα με θέμα: 
Μαθηματικές συναντήσεις αναζητώντας το άπειρο’.
Ο σκοπός είναι η προβολή της Μαθηματικής Επιστήμης ως συνάρτηση επιστημονικής και πολιτιστικής δραστηριότητας και η ανάδειξη της στενής σχέσης των Μαθηματικών με την Εκπαίδευση, την Τεχνολογία και τις άλλες Επιστήμες.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στα πλαίσια της 6ης Μαθηματικής Εβδομάδας οι μαθητές θα έχουν τη δική τους συμμετοχή και παρουσία.
Συγκεκριμένα, καλούμε τα σχολεία, που έχουν υλοποιήσει στο μάθημα των ερευνητικών εργασιών project, το οποίο με οποιονδήποτε τρόπο άπτεται των Μαθηματικών, να συμμετάσχουν με την παρουσίαση των εργασιών τους στο πρόγραμμα της Μαθηματικής Εβδομάδας.
Οι μαθητές θα παρουσιάζουν τις εργασίες τους σε παράλληλες εκδηλώσεις, απευθυνόμενοι τόσο στους μαθητές που συμμετέχουν στη Μαθηματική Εβδομάδα όσο και στους μαθητές που την επισκέπτονται, πραγματοποιώντας εκπαιδευτικό περίπατο.
Δεδομένου ότι και η περυσινή συμμετοχή των σχολείων σημείωσε μεγάλη επιτυχία και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς να επικοινωνήσουν, να αλληλεπιδράσουν και να ανταλλάξουν  ιδέες και γνώσεις γύρω από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, το παράρτημα της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Μ.Ε., στηρίζει την προσπάθειά τους, παραχωρώντας τους το δικό τους βήμα.
·         Τα σχολεία που θέλουν να παρουσιάσουν εργασίες Project ή άλλες δραστηριότητες, θα πρέπει να στείλουν αίτηση συμμετοχής στο e-mail: emethes@otenet.gr
·         Λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχών, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προδιαγραφές για τις παρουσιάσεις των μαθητικών εργασιών στην 6η Μαθηματική Εβδομάδα.

·    Οι μαθητικές εργασίες που μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή οφείλουν να  έχουν θέμα που άπτεται των Μαθηματικών.
·    Η διάρκεια παρουσίασης θα είναι αυστηρά 20 λεπτά.
·    Η παρουσίαση θα εστιάζει στους λόγους επιλογής του θέματος, στη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε και επιγραμματικά στα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα της Έρευνας που υλοποιήθηκε και όχι σε αναλυτική περιγραφή των "ευρημάτων".  
·    Η αναπαραγωγή υλικού από το διαδίκτυο (video, αποσπάσματα ταινιών κ.ά.) δεν επιτρέπεται.
·  Αν η παρουσίαση τους σχολείου είναι video που έχει παραχθεί από τους μαθητές, παρακαλούμε εξασφαλίστε την καλή και σωστή απόδοση του ήχου.

Παράλληλα οι μαθητές των σχολείων θα έχουν την δυνατότητα:
ü  Να ενημερώνονται για τις σπουδές στα Μαθηματικά (οργάνωση από το Μαθηματικό Τμήμα του ΑΠΘ).
ü  Να ασχοληθούν με Μαθηματικά σχέδια και παιχνίδια ευφυΐας Μαθηματικών με καθοδήγηση από φοιτητές του Μαθηματικού Τμήματος του ΑΠΘ.
ü  ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ» Αλληλεπιδραστικές διαδρομές από την αισθητική της Τέχνης στη λογική των Μαθηματικών. Ημίωρες παρουσιάσεις θεματι­κών ενοτήτων του προγράμματος «Τέχνη και Μαθηματικά» που γίνεται από το 2005 στο μου­σείο Ηρακλειδών στην Αθήνα.
ü  Εκθέσεις βιβλίων και ζωγραφικής.
ü  Εκπαιδευτική ρομποτική. Έκθεση και διδακτικές προτάσεις για την εφαρμογή της Ρομποτικής στην Εκπαίδευση.
ü  Βιωματικά εργαστήρια θεατρικής τέχνης, κ.λ.π.
ü  Και άλλες δραστηριότητες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Για όλες τις παραπάνω δραστηριότητες θα πρέπει να δηλωθεί έγκαιρα  συμμετοχή, καθώς μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Η έκθεση θα λειτουργεί από 09.00 έως 21.00, από Τετάρτη 26 Μαρτίου έως και Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 στο περίπτερο 8 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Θα ακολουθήσουν σύντομα ανακοινώσεις – προσκλήσεις, για συμμετοχή σε παράλληλες εκδηλώσεις.
Για το Δ.Σ. του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας
της Ε.Μ.Ε.  
Ο Πρόεδρος

Αθανάσιος Η. Φυλάκης 
Γενικός Γραμματέας

 Θεόδωρος Μακάριος





Χώρος διεξαγωγής του Συνεδρίου
Helexpo – Συνεδριακό Κέντρο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου